Tvarohové věnečky
35 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 250gramůTvaroh jemný
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
803 mg
Cukr
51 mg
Postup přípravy
- 1Těsto vypracujeme obvyklým způsobem a necháme je v chladu odležet.
- 2Vyválíme na plát a vykrajujeme kroužky, které potřeme rozšlehaným vejcem a obalíme v krystalovém cukru smíchaném se skořicí.
- 3Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme v prudké troubě.
- 4Hotové slepujeme zavařeninou, po dvou na sebe.
- 5Věnečky jsou chutné čerstvé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.