Tvarohovo - ananasová pěna
20 min.
Ingredience
- 1litrSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyAnanas
- 800gramůTvaroh jemný
- 250gramůJogurt bílý
- 220gramůCukr moučkový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 8plátkůŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
25 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
12 mg
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Plátky želatiny namočíme na pár minut do studené vody a vymačkáme. Nejprve metličkou utřeme cukr, jogurt a tvaroh, poté přidáme smetanu ke šlehání, želatinu a citronovou šťávu a promícháme.
- 2Polovinu směsi rozdělíme do šesti zapékacích mističek.
- 3Ananas oloupeme, nakrájíme na kolečka o velikosti mističek a vložíme je do nich. Navrstvíme zbytek smetanové směsi a dáme vychladit na 2hodiny do lednice.
- 4Druhý ananas neloupeme, nakrájíme rovněž na kolečka, na ně vyklopíme vychlazené misky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.