Tvarohovo krupicové knedlíky
35 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCitronová kůra
- 250gramůTvaroh měkký
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 300gramůPšeničná krupice
- 10gramůMouka pšeničná hrubá
- 20gramůŽemle tuková
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
22 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
283 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme 60 g másla, žloutky, sůl a citronovou kůru. Promícháme, přidáme prolisovaný tvaroh, krupici, mouku a sníh vyšlehaný z bílků. Vypracujeme těsto a z něj vytvoříme 5 knedlíků.
- 2Vaříme v osolené vodě 15-18 min, necháme okapat na sítu a rozdělíme na talíře. Posypeme osmaženou houskou, přelijeme rozpuštěným zbytkem másla a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.