Tvarohovo - malinový koláč
40 min.
Ingredience
- 3lžíceVoda pitná
- 2lžíceŽelatina
- 50gramůMaliny
- 4lžíceLikér malinový
- 250gramůTvaroh tučný
- 150mililitrůSmetana zakysaná 15%
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůSušenky Amaretti
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
- 45gramůOřechy vlašské
- Ozdoba
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMaliny
- 10gramůMáta
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Korpus: smícháme drcené sušenky, změklé máslo, cukr a ořechy a stejnoměrně vyložíme dno formy.
- 2Odměřené množství vody dáme do zapékací misky, přidáme želatinu, smícháme a necháme nabobtnat 10 minut, až je želatina houbovitá.
- 3Zatím rozmixujeme maliny a prolisujeme je, aby se odstranily pecičky. Vmícháme malinový likér, zakryjeme a odložíme stranou.
- 4Ušleháme tvaroh dohladka, přidáme zakysanou smetanu a žloutky. Šleháme, až je krém hladký.
- 5Misku se želatinou postavíme do nádoby s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se rozpustí. Zamícháme do tvarohové směsi.
- 6Náplň: Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme po lžičkách cukr a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Tvarohovou směs lehce po částech vmícháme do sněhu. Vmícháme malinovou kaši, ale jen tak, aby zůstalo hezké mramorování. Nalijeme tvarohový krém opatrně na sušenkové dno a vychladíme do ztuhnutí.
- 7Nožem oddělíme koláč i od formy, vyjmeme jej a sesuneme na servírovací mísu. Nastříkáme kolem okraje šlehačku, ozdobíme malinami a snítkami máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.