Tvarohový dezert s jahodami a čokoládou
25 min.
Ingredience
- 200gramůJahody zahradní
- 200gramůChléb celozrnný žitný
- 80mililitrůRum
- 200gramůČokoláda hořká
- 100gramůOřechy vlašské
- 500gramůTvaroh jemný
- 100gramůCukr krupice
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
30 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Rozdrobíme si nadrobno celozrnný chléb a smícháme ho s rumem. Stranou si nasekáme polovinu čokolády nadrobno a smícháme s chlebem, přidáme 2/3 sekaných oříšků.
- 2Do mísy přidáme tvaroh s cukrem a za neustálého míchání přidáváme postupně smetanu, dokud nezískáme krém. Jahody nakrájíme na plátky a přidáme do mísy. Krém rozdělíme do misek.
- 3Na vršek misek už jen zapíchneme celé čtverečky čokolády a vše posypeme zbytkem sekaných oříšků. Dáme na pět minut do mrazničky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.