Tvarohový dort s bílou čokoládou
23 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 225gramůTvaroh tučný
- 125gramůCukr krupice
- 2kusyVanilkový lusk
- 3lžičkyŽelatina
- 60mililitrůVoda pitná
- 375mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 180gramůČokoláda bílá
- 200gramůBebe kakaové
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Rozlámané čokoládové sušenky umeleme a smícháme s 50 g rozpuštěným máslem. Čokoládovou hmotu natlačíme do vymazané dortové formy, průměr 22 cm, a dáme ztuhnout do ledničky alespoň na 30 minut.
- 2Rozřežeme vanilkové lusky, semínka vyškrábneme a přidáme do rozmíchaného tučného tvarohu s krupicovým cukrem.
- 3Sypkou želatinu mícháme v misce s vroucí vodou do zhoustnutí a na 2-3 minuty odstavíme.
- 4Do lehké tvarohové směsi vmícháme želatinu a nízkotučnou smetanu.
- 5Do misky, vhodné pro použití v mikrovlnné troubě, nalámeme bílou čokoládu a bez přikrytí 1 minutu ohříváme. Potom čokoládu promícháme a po 30 vteřinách opakujeme, až se čokoláda rozpustí.
- 6Rozpuštěnou čokoládu přimícháme k tvarohové směsi a nalijeme do dortové formy na ztuhlou čokoládovou hmotu, překryjeme potravinářskou fólií a necháme ztuhnout 4-6 hodin, ale nejlépe přes noc.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.