Tvarohový dort s bílou čokoládou

23 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozlámané čokoládové sušenky umeleme a smícháme s 50 g rozpuštěným máslem. Čokoládovou hmotu natlačíme do vymazané dortové formy, průměr 22 cm, a dáme ztuhnout do ledničky alespoň na 30 minut.
  • 2
    Rozřežeme vanilkové lusky, semínka vyškrábneme a přidáme do rozmíchaného tučného tvarohu s krupicovým cukrem.
  • 3
    Sypkou želatinu mícháme v misce s vroucí vodou do zhoustnutí a na 2-3 minuty odstavíme.
  • 4
    Do lehké tvarohové směsi vmícháme želatinu a nízkotučnou smetanu.
  • 5
    Do misky, vhodné pro použití v mikrovlnné troubě, nalámeme bílou čokoládu a bez přikrytí 1 minutu ohříváme. Potom čokoládu promícháme a po 30 vteřinách opakujeme, až se čokoláda rozpustí.
  • 6
    Rozpuštěnou čokoládu přimícháme k tvarohové směsi a nalijeme do dortové formy na ztuhlou čokoládovou hmotu, překryjeme potravinářskou fólií a necháme ztuhnout 4-6 hodin, ale nejlépe přes noc.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.