Tvarohový dort s čokoládou a jahodami
60 min.
Ingredience
- 200gramůSušenky BeBe světlé jemné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 400gramůTvaroh tučný
- 2kusyVejce slepičí
- 145gramůCukr moučkový
- 200gramůČokoláda hořká
- 145mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceRum
- 115gramůJahody zahradní
- 0,25lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
33 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Sušenky rozdrtíme pomocí válečku v plastikovém sáčku a nasypeme do velké mísy. Přidáme máslo a 1 lžíci cukru. Promícháme a přisypeme skořici. Směs rovnoměrně namačkáme na dno a stěny dortové formy s odnímatelným dnem a odložíme do chladničky.
- 2Troubu předehřejeme na 180 °C. V míse vyšleháme vařečkou tvaroh, aby byl vzdušnější. Stranou si v menší misce jemně našleháme vajíčka, která potom postupně spojíme s tvarohem. Jednolitou hmotu necháme chvíli odpočinout.
- 3Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Sejmeme ze sporáku a vmícháme kysanou smetanu a rum. Tuto směs promícháme s tvarohem a vše nalijeme na dortový korpus. Pečeme asi 30 minut. Poté troubu vypneme, otevřeme dvířka a dort necháme ještě cca 1 hodinu dopékat. Hotový vložíme na 2 hodiny do lednice vychladit.
- 4Před podáváním dozdobíme okraje půlenými jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.