Tvarohový dort s malinovým sirupem
150 min.
Ingredience
- Korpus
- 600gramůSušenky BeBe světlé jemné
- 50gramůMáslo čerstvé
- Ozdoba
- 150gramůSirup malinový
- 12kusůMáta
- Těsto
- 6kusůVejce slepičí
- 70gramůCukr vanilka
- 4lžičkyCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 700gramůSýr Philadelphia
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 130gramůCukr krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nejprve smícháme v míse sýr Philadelphia se zakysanou smetanou, solí, citronovou šťávou, vanilkovým a krupicovým cukrem. Poté postupně přidáváme vejce a mícháme dokud nevznikne hladká směs.
- 2Mezitím rozdrtíme sušenky a smícháme je s máslem.
- 3Tuto směs na korupus rozprostřeme do pečicí formy. Nalijeme připravené těsto a pečeme cca 2hodiny v troubě předehřáté na 100C. Po vyjmutí dort důkladně zchladíme v lednici.
- 4V mixéru ušleháme maliny s cukrovou vodou a vzniklým sirupem přeléváme naporcovaný dort. Dozdobíme snítkou máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.