Tvarohový fešák
70 min.
Ingredience
- 1hrnekCukr moučkový
- 1hrnekMléko polotučné
- 500gramůTvaroh jemný
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 2hrnkyMouka polohrubá
- 2lžíceKakao - prášek
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 0,5hrnekOlej stolní
- 0,5hrnekCukr krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Do většího vymazaného a vysypaného pekáče nalijeme kakaové těsto.
- 2Které připravíme smícháním všech surovin v uvedeném pořadí - polohrubá mouka, cukr, olej, kakao, vejce, kypřící prášek a mléko.
- 3Poté připravíme tvarohové těsto, rozředíme ho malým množstvím mléka, aby vznikl tekutý tvarohový krém.
- 4Ten zvysoka nalijeme nepravidelně do světlého těsta.
- 5Lijeme zvysoka, aby tvarohové těsto proteklo kakaovým a vytvořilo nepravidelné obrazce.
- 6Koláč pečeme 45 minut při 180 stupních.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 20. 2. 2017
Tvarohový fešák
U tohoto receptu bych potřebovala upřesnění, jaké množství mléka patří do těsta a jaké množství do tvarohové hmoty. Mléka jsem použila o něco více než uvádí recept, těsto i tvarohovou hmotu jsem tudíž připravila "od oka". Možná to tvarohové mohlo být ještě tekutější. Taky bych uvítala info, kde patří moučkový cukr a kde ten krupicový. Do tvarohu jsem ještě navíc přidala vanilkový cukr.