Tvarohový fešák

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1hrnekCukr moučkový
    • 1hrnekMléko polotučné
    • 500gramůTvaroh jemný
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1kusPudinkový prášek - vanilkový
    • 2hrnkyMouka polohrubá
    • 2lžíceKakao - prášek
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 0,5hrnekOlej stolní
    • 0,5hrnekCukr krupice
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího vymazaného a vysypaného pekáče nalijeme kakaové těsto.
  • 2
    Které připravíme smícháním všech surovin v uvedeném pořadí - polohrubá mouka, cukr, olej, kakao, vejce, kypřící prášek a mléko.
  • 3
    Poté připravíme tvarohové těsto, rozředíme ho malým množstvím mléka, aby vznikl tekutý tvarohový krém.
  • 4
    Ten zvysoka nalijeme nepravidelně do světlého těsta.
  • 5
    Lijeme zvysoka, aby tvarohové těsto proteklo kakaovým a vytvořilo nepravidelné obrazce.
  • 6
    Koláč pečeme 45 minut při 180 stupních.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 20. 2. 2017
Tvarohový fešák
U tohoto receptu bych potřebovala upřesnění, jaké množství mléka patří do těsta a jaké množství do tvarohové hmoty. Mléka jsem použila o něco více než uvádí recept, těsto i tvarohovou hmotu jsem tudíž připravila "od oka". Možná to tvarohové mohlo být ještě tekutější. Taky bych uvítala info, kde patří moučkový cukr a kde ten krupicový. Do tvarohu jsem ještě navíc přidala vanilkový cukr.