Tvarohový knedlík s borůvkami
35 min.
Ingredience
- 60gramůTvaroh měkký bez tuku
- 20gramůPšeničná krupice
- 100gramůBorůvky
- 5gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 0,2kusVejce slepičí
- 1špetkaStolní sladidlo Sladký polibek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z měkkého tvarohu, 1/5 vejce, z krupice a špetky soli vypracujeme těsto.
- 2Čistou plátěnou utěrku potřeme změklým máslem, z těsta vytvarujeme knedlík a zabalíme do utěrky. Utěrku na obou koncích zavážeme nití, jako při přípravě např. vídeňského knedlíku.
- 3Knedlík vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme asi 20 minut.
- 4Omyté a okapané borůvky vidličkou rozmačkáme a mírně osladíme.
- 5Uvařený knedlík vybalíme z utěrky, nakrájíme na plátky a přelijeme rozmačkanými borůvkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.