Tvarohový knedlík s borůvkami

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z měkkého tvarohu, 1/5 vejce, z krupice a špetky soli vypracujeme těsto.
  • 2
    Čistou plátěnou utěrku potřeme změklým máslem, z těsta vytvarujeme knedlík a zabalíme do utěrky. Utěrku na obou koncích zavážeme nití, jako při přípravě např. vídeňského knedlíku.
  • 3
    Knedlík vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme asi 20 minut.
  • 4
    Omyté a okapané borůvky vidličkou rozmačkáme a mírně osladíme.
  • 5
    Uvařený knedlík vybalíme z utěrky, nakrájíme na plátky a přelijeme rozmačkanými borůvkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.