Tvarohový koláč
55 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 15gramůMáslo čerstvé
- 300gramůTvaroh jemný
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceLikér třešňový
- 300gramůLinecké (křehké) těsto
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůSolamyl
- 125gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
47 g
Cukr
13 g
Vápník
338 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve utřeme do hladké směsi tvaroh, smetanu, vejce, cukr, vanilkový cukr, třešňový likér a maizenu.Mísu odložíme stranou.
- 2Troubu předehřejeme na 230C.
- 3Z křehkého těsta vyválíme plát a vložíme do vymazané koláčové formy. Na korpus rozetřeme tvarohovou směs a pečeme asi 30minut.
- 4Hotový koláč ještě vlažný vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce. Mezi podáváním uchováváme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.