Tvarohový koláč s borůvkami

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Dno propícháme vidličkou a formu necháme 30 minut v chladničce.
  • 2
    Na těsto položíme pečicí papír, posypeme fazolemi a v troubě při 200 stupních Celsia pečeme 10 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 10 minut dozlatova.
  • 3
    Tvaroh v míse utřeme se zakysanou smetanou, cukrem, vejci, citronovou kůrou a špetkou muškátového oříšku. Směs vlijeme na korpus a posypeme omytými borůvkami. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 25-30 minut.
  • 4
    Koláč můžeme podávat teplý i studený, poprášený moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 16. 3. 2015
zkusila jsem, koláč byl výborný jen to těsto je lepší na to cukroví.. ale jinak mňamka :))))