Tvarohový koláč s borůvkami
70 min.
Ingredience
- 370gramůLinecké (křehké) těsto
- 115gramůTvaroh jemný
- 60gramůZakysaná smetana
- 60gramůCukr krupice
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 350gramůBorůvky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Dno propícháme vidličkou a formu necháme 30 minut v chladničce.
- 2Na těsto položíme pečicí papír, posypeme fazolemi a v troubě při 200 stupních Celsia pečeme 10 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 10 minut dozlatova.
- 3Tvaroh v míse utřeme se zakysanou smetanou, cukrem, vejci, citronovou kůrou a špetkou muškátového oříšku. Směs vlijeme na korpus a posypeme omytými borůvkami. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 25-30 minut.
- 4Koláč můžeme podávat teplý i studený, poprášený moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 16. 3. 2015
zkusila jsem, koláč byl výborný jen to těsto je lepší na to cukroví.. ale jinak mňamka :))))