Tvarohový koláč s čokoládou
80 min.
Ingredience
- 1lžíceCukr moučkový
- 50gramůPoleva čokoládová
- 150gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 750gramůTvaroh jemný
- 2lžíceKakao - prášek
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
602 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Polevu rozpustíme ve vodní lázni. Máslo s cukrem utřeme do krému a vmícháme vychlazenou čokoládovou polevu. Zlehka vmícháme žloutky, tvaroh, kakao, skořici, prášek do pečiva a 100 g krupice. Nakonec přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme zbylou krupicí. Naplníme těstem a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu dozlatova.
- 3Upečený koláč pocukrujeme a podáváme ve formě ještě vlažný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.