Tvarohový koláč s malinami
75 min.
Ingredience
- 260gramůCukr krupice
- 230gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5kusůVejce slepičí
- 750gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCitronová kůra
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 75gramůKrupice dětská
- 450gramůMaliny
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Z 80 g cukru, 150 g másla, 1 vejce a hladké mouky vypracujeme křehké těsto. Zabalíme je do fólie, necháme asi 30 minut v chladničce.
- 2Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát, položíme na vymazaný plech a vložíme do středně vyhřáté trouby na 15 minut.
- 3U zbylých vajec oddělíme žloutky od bílků. Utřeme tvaroh se zbylým cukrem, žloutky, citronovou kůrou a šťávou. Přimícháme rozpuštěné, vychladlé máslo, přidáme pudinkový prášek smíchaný s krupičkou a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a omyté maliny.
- 4Směs naneseme na předpečený korpus a koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.