Tvarohový koláč s piniemi

170 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3609 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
283 g
Sacharidy
269 g
Vláknina
1 g
Cukr
245 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: koláčovou formu vymažeme lžící másla, piniové
  • 2
    oříšky nasekáme, troubu připravme k předhřátí na 190°C.
  • 3
    Těsto: hladkou mouku s krystalovým cukrem prosejeme do hlubší mísy, tuto směs spolu se změklým máslem a vodou zpracujeme do hladkého těsta. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie, necháme 30 minut v lednici ztuhnout. Poté ze ztuhlého těsta vyválíme na pomoučeném válu kulatý plát těsta, jen o něco větší, než je forma na pečení koláče a urovnáme do formy. Těsto na dně formy provzdušníme propícháním vidličkou. Necháme v lednici ztuhnout dalších 30 minut. Po této době těsto z lednice vyjmeme. Ztuhlé těsto ve formě vyložíme alobalem a dno zatížíme keramickými kuličkami nebo fazolemi, pečeme 15 minut. Poté těsto z trouby vyjmeme, odstraníme zátěž i alobal, na předpečené těsto vlijeme připravenou tvarohovou náplň a nakonec koláč posypeme zbylou polovinou piniových oříšků. Koláč poté ještě pečeme asi 35 minut, než krém ztuhne a těsto zezlázne. Koláč necháme vychladnout, servírujeme jako moučník.
  • 4
    Náplň: měkký tvaroh, šlehačku, 3 celá vejce, pomerančovou kůru a polovinu nasekaných piniových oříšků vymícháme dohladka. Náplň vlijeme do předpečeného korpusu koláče, povrch náplně posypeme zbylou polovinou sekaných pinií.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.