Tvarohový koláč s rozinkami

60 min.
Irsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
29 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
1 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vysypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme na kostky nakrájené máslo, přisypeme moučkový cukr, rukou vypracujeme husté těsto, které přeložíme na moukou vysypaný vál, těsto rozválíme na plát o velikostí pečící formy a rozložíme ho na máslem vymaštěnou a strouhankou vysypanou pečící formu. Na těsto vylijeme náplň, ze zbylého těsta pomocí dlaní utvoříme tenké válečky, ze kterých uděláme na náplní mřížky. Takto připravený koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme nejméně 40 minut.
  • 2
    Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme dobře vychladnout. Jahody očistíme, omyjeme, nakrájíme po délce na třetinky a naaranžujeme do mřížek na upečeném koláči.
  • 3
    Náplň: rozinky namočíme do likéru, přilijeme také vymačkanou šťávu z 1 ks pomeranče a necháme stranou. Tvaroh dáme do misky, přidáme cukr s vanilkovým cukrem a dobře promícháme. Vezmeme namočené rozinky, vysypeme do nich pudinkový prášek, rozšleháme, vylijeme do připraveného tvarohu a vše ještě dobře promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.