Tvarohový koláč slaný
50 min.
Ingredience
- Náplň
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůTvaroh tučný
- 100gramůŠunka dušená
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceVoda pitná
- 1šálekMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
32 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
639 mg
Cukr
268 mg
Postup přípravy
- 1Mouku osolíme, přidáme kypřící prášek, vodu a máslo. Vypracujeme vláčné těsto, vyválíme plát, který bude větší než dno dortové formy. Formu vymastíme, plát do ní vložíme a okraje upravíme na 3 cm vysoké. Aby se dno nezvedalo, propícháme ho. Naplníme a upečeme dorůžova ve středně teplé troubě.
- 2Náplň:
- 3Šunku jemně nakrájíme, dáme ji do tvarohu. Přidáme žloutky, osolíme a zlehka vmícháme tuhý sníh.
- 4Koláč se podává horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.