Tvarohový koláč z křehkého těsta

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
739 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouko prosejeme do misky. Přisypeme cukr, sůl, vanilkový cukr, vložíme na kousky nakrájené máslo. Potom citrónovou kůru, nakonec rozklepneme vejce a rukou vypracujeme tuhé těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a odložíme do lednice na 30 minut.
  • 2
    Na moukou vysypaném vále rozvalíme tři čtvrtiny těsta do tvaru kulaté formy a na velikost pečicí formy. Rozválené těsto položíme na dno formy, zbylé rozválíme dlouhý pás, kterým obložíme stěny pečicí formy. Spodní těsto propícháme vidličkou.
  • 3
    Tvaroh dáme do vhodné nádoby. Přidáme vanilkový a moučkový cukr, žloutky, citrónovou šťávu. Vsypeme pudinkový prášek, mléko. Všechny suroviny dobře promícháme. Přimícháme ze smetany vyšlehaný tuhý sníh. Nakonec vyšleháme z bílků pevný sníh a zlehka přimícháme do připravené náplně.
  • 4
    Hotovou náplň přeložíme do připravené pečicí formy. Povrch srovnáme, vložíme do předehřáté trouby. Při 160 stupních pečeme 50 minut. Po vytažení z trouby, necháme mírně vychladnout ve formě. Potom okrajem uvolníme nožem a necháme vychladnou.
  • 5
    Krájíme na úhledné trojúhelníkové porce, podáváme na jednotlivých dezertních talířcích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.