Tvarohový koláč ze sucharů
105 min.
Ingredience
- 10gramůCukr moučkový
- 9kusůSuchar dietní
- 140gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 500gramůTvaroh jemný
- 1kusCitrony
- 5kusůVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1285 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
31 g
Sacharidy
209 g
Vláknina
7 g
Cukr
81 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 150 °C. Suchary rozdrobíme válečkem. Přidáme 2 lžíce cukru a máslo a mneme mezi prsty, až se přísady spojí ve hmotu.
- 2Hmotou vyplníme dno vymazané rozvírací formy a upěchujeme lžící. Tvaroh utřeme dohladka. Postupně zatřeme zbývající cukr, citronovou kůru a šťávu. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky přidáme k tvarohu a třeme, až vznikne hladký krém.
- 3Z bílků ušleháme pevný sníh. Naneseme ho na krém, rozmícháme metlou. Formu naplníme krémem, pečeme v mírné troubě asi 75 minut.
- 4Vyjmeme z trouby, necháme ve formě odpočinout asi 10 minut. Koláč uvolníme z formy a necháme 3 hodiny vychladnout. Před podáváním ho pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.