Tvarohový krém s jahodami a ananasem
20 min.
Ingredience
- 1decilitrVoda pitná
- 250gramůMascarpone
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 2lžíceLimetková šťáva
- 3lžíceCukr krupice
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCukr vanilka
- 2centilitryLikér mandlový - Amaretto
- 200gramůJahody zahradní
- 50gramůČokoláda hořká
- 3plátkyŽelatina bílá plátky
- 1kusAnanas
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
677 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme tvaroh s mascarpone, limetkovou šťávou a cukrem.
- 2Želatinu necháme podle návodu na obalu změknout a poté ji vymačkáme. V kastrůlku ohřejeme trochu vody a přimícháme do tvarohu.
- 3Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku a přimícháme ji do tvarohové hmoty. Nakonec přimícháme mandlový likér a uložíme na 120 minut do chladničky ztuhnout.
- 4Ananas očistíme, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Jahody očistíme, omyjeme a překrojíme na poloviny.
- 5Do připravených mističek rozdělíme tvarohovo-smetanovou směs a ozdobíme jahodami a ananasem. Posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.