Tvarohový krém s jahodami a ananasem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
677 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme tvaroh s mascarpone, limetkovou šťávou a cukrem.
  • 2
    Želatinu necháme podle návodu na obalu změknout a poté ji vymačkáme. V kastrůlku ohřejeme trochu vody a přimícháme do tvarohu.
  • 3
    Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku a přimícháme ji do tvarohové hmoty. Nakonec přimícháme mandlový likér a uložíme na 120 minut do chladničky ztuhnout.
  • 4
    Ananas očistíme, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Jahody očistíme, omyjeme a překrojíme na poloviny.
  • 5
    Do připravených mističek rozdělíme tvarohovo-smetanovou směs a ozdobíme jahodami a ananasem. Posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.