Tvarohový krém s malinovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 225gramůTvaroh jemný
- 2lžíceCukr krupice
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 225gramůMaliny
- 30gramůCukr moučkový
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
27 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme dohladka tvaroh s cukrem. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a ušlehanou smetanu.
- 2Cedník nebo sítko vyložíme tenkou propustnou látkou a postavíme na misku. Na látku vložíme tvarohovou směs a několikrát ji zmáčkneme obrácenou stranou lžíce. Přikryjeme přečnívající látkou a necháme do druhého dne v chladničce.
- 3Omyté maliny rozmixujeme s moučkovým cukrem a prolisujeme sítkem.
- 4Tvarohovou směs vybalíme a upravíme na talířky. Podáváme s připravenou malinovou omáčkou. Dezert můžeme ozdobit čerstvými malinami nebo jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.