Tvarohovy krém s ovocem

10 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
4 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
6 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh s mlékem, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem našleháme do hladký pěny a necháme vychladit.
  • 2
    Oloupané banány nakrájíme na plátky, jablko bez jadřince na kostičky a omyté kuličky vína přepůlíme.
  • 3
    Do širších pohárů vrstvíme střídavě ovoce a krém.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 3. 9. 2015
Tvarohovy krém s ovocem
Parádní a lehký dezertík, který bude chutnat vychlazený. Mám tyto typy sladkých krémů ráda, obzvlášť v létě. Není tam tuk jako npř. zakysaná smetana nebo šlehačka a tvaroh jde použít i odtučnělý. Místo vanilkového cukru se dá použít normální moučkový cukr nebo pro diabetiky a redukční diety stévie. Ale vanilkový cukr ochutí. Citronovou šťávou jsem pokapala jablka a banány, ovoce hned neztmavne. Pozor jen na to, že z ingrediencí na 1 porci se dají udělat tři velké nebo 4 menší porce ! Já za sebe doporučuji.