Tvarohový nákyp s meruňkami
70 min.
Ingredience
- 70gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 1kusCitrony
- 75gramůSolamyl
- 500gramůTvaroh jemný
- 450gramůKompot meruňkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
15 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme tvaroh s 50g změklého másla, cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou a solamylem. Šlehačem vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Polovinou tvarohového těsta naplníme máslem vymazanou zapékací mísu. Poklademe okapanými meruňkami a zalijeme zbylým těstem. Na povrch rozložíme vločky zbylého másla.
- 3Nákyp pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 50 minut dozlatova.
- 4Podáváme jako teplý i studený dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
út 4. 3. 2014
Snědli mi to všechno ještě teplé... Výborné.
jalu
st 22. 1. 2014
To určitě půjde upéct i s kompotovanými meruňkami, možná i švestkami...když v zimě nejsou čerstvé.