Tvarohový nákyp z rohlíků
50 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 12kusůRohlíky bílé
- 0,5decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 4,5decilitryMléko plnotučné
- Na vymazání mísy
- Tvarohová směs
- 500gramůTvaroh konzumní
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 0,5decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceHrozinky
- 3lžíceBrusinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1159 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
142 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
6 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Rohlíky nakrájíme a plátky dáme do mísy, zalijeme smetanou a mlékem. Hrudkovitý tvaroh dáme do mísy. Přidáme k němu 2 žloutky, cukr, vanilkový cukr a smetanu. Tvaroh promícháme. Přimícháme omyté a okapané hrozinky a brusinky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho do tvarohu.
- 2Zapékací mísu vytřeme máslem. Namočené rohlíky rozdělíme na 3 díly. Umíchaný tvaroh rozdělíme na 2 poloviny. Do mísy poklademe první díl rohlíků, na ně navrstvíme a uhladíme polovinu tvarohu. Na tvaroh poklademe vrstvu rohlíků, na ni rozetřeme druhou polovinu tvarohu a nákyp zakončíme vrstvou rohlíků, na kterou poklademe plátky másla (60 g).
- 3Nákyp dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut při 200 °C dozlatova. Upečený nákyp podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.