Tvarohový tunel s banánem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce se 130g cukru vyšleháme do pěny, vmícháme polohrubou mouku, kakao a nastrouhanou čokoládu.
  • 2
    Na náplň vyšleháme ze změklého másla, cukru a měkkého tvarohu hladký krém.
  • 3
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Těsto pečeme asi 10 minut na plechu s pečícím papírem.
  • 4
    Piškot stáhneme i s papírem na studenou podložku a necháme vychladnout.
  • 5
    Formu na srnčí hřbet si vyložíme potravinovou fólií. Z piškotového korpusu si odkrojíme pruh na přikrytí a zbytkem plátu vyložíme formu. Přečnívající kousky piškotu odřízneme. Formu s piškotem naplníme do poloviny tvarohovým krémem, položíme po celé délce banány a doplníme krémem až po okraj. Přiklopíme pruhem piškotu, který jsme odřízli jako první a mírně přitlačíme.
  • 6
    Necháme v ledničce ztuhnout alespoň půl dne. Potom převrátíme formu na tác, odstraníme fólii a polijeme čokoládovou polevou (nebo rozpuštěnou čokoládou).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.