Tvarohový tunel s banánem
40 min.
Ingredience
- 180gramůCukr moučkový
- 500gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 2kusyBanány
- 130gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceKakao - prášek
- 1lžíceČokoláda hořká
- 100gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Vejce se 130g cukru vyšleháme do pěny, vmícháme polohrubou mouku, kakao a nastrouhanou čokoládu.
- 2Na náplň vyšleháme ze změklého másla, cukru a měkkého tvarohu hladký krém.
- 3Troubu si předehřejeme na 180°C. Těsto pečeme asi 10 minut na plechu s pečícím papírem.
- 4Piškot stáhneme i s papírem na studenou podložku a necháme vychladnout.
- 5Formu na srnčí hřbet si vyložíme potravinovou fólií. Z piškotového korpusu si odkrojíme pruh na přikrytí a zbytkem plátu vyložíme formu. Přečnívající kousky piškotu odřízneme. Formu s piškotem naplníme do poloviny tvarohovým krémem, položíme po celé délce banány a doplníme krémem až po okraj. Přiklopíme pruhem piškotu, který jsme odřízli jako první a mírně přitlačíme.
- 6Necháme v ledničce ztuhnout alespoň půl dne. Potom převrátíme formu na tác, odstraníme fólii a polijeme čokoládovou polevou (nebo rozpuštěnou čokoládou).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.