Tvarohový zákusek s meruňkami
50 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1šálekCukr krupice
- 1šálekMléko polotučné
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 2šálkyMouka polohrubá
- 0,5šálekOlej stolní
- 1kusCukr vanilka
- 500gramůKompot meruňkový
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
- 500gramůTvaroh jemný
- 200gramůZakysaná smetana
- 80gramůCukr moučkový
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceKakao - prášek
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Na těsto smícháme polohrubou mouku s kypřícím práškem a cukrem, přidáme vejce, olej, mléko a vyšleháme.
- 2Polovinu těsta nalijeme na vysoký plech vyložený papírem na pečení.
- 3Do zbytku těsta přimícháme 1 lžíci kakaa rozmíchaného v trošce vody a nalijeme na světlé těsto.
- 4Pečeme v předehřáté troubě (na 180°C) asi 20 - 25 minut.
- 5Na vychladlý koláč naskládáme kousky kompotovaných meruněk a potřeme krémem.
- 6Při přípravě krému smícháme tvarohy, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a moučkový cukr. Vyšleháme a přimícháme ušlehanou smetanu. Plátkovou želatinu si připravíme podle návodu na sáčku a přimícháme do krému.
- 7Koláč můžeme nakonec posypat například strouhanou čokoládou. Necháme jej v ledničce ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.