Tvarůžková pomazánka marinovaná v pivu I.
15 min.
Ingredience
- 3kusyTvarůžky olomoucké malé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
450 mg
Cukr
733 mg
Postup přípravy
- 1Olomoucké tvarůžky nakrájíme na čtvrtky, cibuli drobně nakrájíme.
- 2Do sklenice skládáme vrstvu tvarůžků, plátek másla, zasypeme cibulí, kořením a pokračujeme ve vrstvení, až spotřebujeme všechny suroviny. Tvarůžky poté zalijeme pivem tak, aby byly ponořené. Sklenici dobře uzavřeme a v pokojové teplotě necháme tvarůžky marinovat zhruba pět dní. Sklenici musíme občas otevřít, aby vyšel vzduch. Poté skladujeme v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.