Tvarůžková roláda
50 min.
Ingredience
- 500gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200gramůTvarůžky olomoucké malé
- 250gramůTvaroh jemný
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 150gramůDebrecínská pečeně
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
27 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
446 mg
Cukr
595 mg
Postup přípravy
- 1Eidam vcelku vložíme v mikrotenovém sáčku do hrnce s vroucí vodou a 20 minut necháme na mírném ohni vařit, aby sýr změkl.
- 2Zatím připravíme nádivku: umeleme cibuli, tvarůžky a debrecínku, smícháme s tvarohem a měkkým máslem, okořeníme paprikou. Při zpracování sýru je nutné pracovat velmi rychle, dokud je měkký. Na vále potřeném olejem rozválíme rozměklý sýr válečkem také potřeným olejem, natřeme nádivkou a rychle svineme do rolády. Zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout. Krájíme na slabé plátky nejlépe nožem na sýr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.