Tvrarohový koláč
115 min.
Ingredience
- Náplň
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kilogramTvaroh jemný
- 140gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 750mililitrůMléko polotučné
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
- Těsto
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaTuk
- 140gramůCukr moučkový
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 140gramůTuk rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
1 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Těsto:
- 2Z tuku, cukru, vajec, mouky a prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto. Odložíme do chladu asi na 20 minut.
- 3Těsto vyválíme v placku na pomoučeném vále a přendáme na předem vymazaný plech.
- 5Tvarohová náplň:
- 6Ušleháme 1 celé vejce se 2 žloutky, 200 g cukru a citronovou šťávou.
- 7Přidáme střídavě mléko s oběma vanilkovými pudinky a tvaroh.
- 8Hladký krém z tvarohu nalijeme na těsto a stěrkou pečlivě uhladíme.
- 9Koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
- 11Sníh:
- 12Mezitím si ušleháme ze zbylých bílků tuhý sníh, do kterého zamícháme cukr.
- 13Sníh ozdobně nastříkáme na zapečenou tvarohovou hmotu a ještě vložíme dopéct asi na 10 minut.
- 15Koláč necháme prochladnout, pocukrujeme a nakrájíme na řezy.
- 16Je velmi chutný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.