Tvrarohový koláč

115 min.
Česká republika

Ingredience

  • Náplň
  • Těsto
    • 3kusyVejce slepičí
    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžičkaTuk
    • 140gramůCukr moučkový
    • 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 140gramůTuk rostlinný
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
1 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto:
  • 2
    Z tuku, cukru, vajec, mouky a prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto. Odložíme do chladu asi na 20 minut.
  • 3
    Těsto vyválíme v placku na pomoučeném vále a přendáme na předem vymazaný plech.
  • 5
    Tvarohová náplň:
  • 6
    Ušleháme 1 celé vejce se 2 žloutky, 200 g cukru a citronovou šťávou.
  • 7
    Přidáme střídavě mléko s oběma vanilkovými pudinky a tvaroh.
  • 8
    Hladký krém z tvarohu nalijeme na těsto a stěrkou pečlivě uhladíme.
  • 9
    Koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
  • 11
    Sníh:
  • 12
    Mezitím si ušleháme ze zbylých bílků tuhý sníh, do kterého zamícháme cukr.
  • 13
    Sníh ozdobně nastříkáme na zapečenou tvarohovou hmotu a ještě vložíme dopéct asi na 10 minut.
  • 15
    Koláč necháme prochladnout, pocukrujeme a nakrájíme na řezy.
  • 16
    Je velmi chutný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.