Ty nejlepší kremrole
70 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 7lžicMléko kefírové
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na náplň
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 280gramůCukr krupice
- 60mililitrůVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
- Na posypání
- 3lžíceCukr moučkový
- Na potření
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
988 mg
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 200 °C.
- 2Do mísy prosejeme mouku, nakrájené kousky másla a nalijeme kefír. Rychle zpracujeme nelepivé, hladké těsto. Z těsta tvarujeme kouli, zabalíme do fólie a nejlépe přes noc dáme do lednice.
- 3Druhý den těsto rozdělíme na poloviny, vyválíme dvě 3 mm silné obdélníkové placky. Pomocí pravítka nakrájíme pruhy dlouhé 20 cm a široké 3 cm. Pruhy namotáme na kremrolové trubičky potřené máslem, na koncích těsto přitiskneme. Stejně zpracujeme i druhou placku.
- 4Kremrole naskládáme na plechy, necháme mezi trubičkami rozestupy, pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Ještě teplé kremrole sundáme z trubiček a necháme vychladnout.
- 5V mezičase připravíme náplň. V kastrole rozvaříme cukr s vodou. V míse vyšleháme bílky se solí, poté pomalu zašleháváme horký cukerný rozvar. Na závěr zašleháme citronovou šťávu. Šleháme, dokud krém nezchladne.
- 6Krém nandáme do cukrářského sáčku a plníme vychladlé kremrole. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.