Tyčinky se solí jako pochoutka k sýru
40 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6lžicSůl
- 21gramůDroždí
- 150mililitrůVoda pitná
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
43 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Vápník
10 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme mouku, promícháme se 2 lžičkami soli, uděláme důlek do kterého nadrobíme 1/2 kostky droždí a promícháme s vlažnou vodou, zasypeme moukou a mísu přikryjeme vlhkou utěrkou, během 15 minut vzejde kvásek. Po přidání změklého másla zpracujeme na hladké těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu (těsto zdvojnásobí svůj objem).
- 2Vykynuté těsto rozválíme na placku 2-3 mm silnou. Rádýlkem nebo nožem krájíme proužky široké asi 1 cm. Proužky poklademe plech vyložený pečicím papírem, potřeme vodou a posypeme hrubou solí. Pečeme v troubě předehřáté na 201°C dozlatova asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.