Tyčinky se solí jako pochoutka k sýru

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
43 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Vápník
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme mouku, promícháme se 2 lžičkami soli, uděláme důlek do kterého nadrobíme 1/2 kostky droždí a promícháme s vlažnou vodou, zasypeme moukou a mísu přikryjeme vlhkou utěrkou, během 15 minut vzejde kvásek. Po přidání změklého másla zpracujeme na hladké těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu (těsto zdvojnásobí svůj objem).
  • 2
    Vykynuté těsto rozválíme na placku 2-3 mm silnou. Rádýlkem nebo nožem krájíme proužky široké asi 1 cm. Proužky poklademe plech vyložený pečicím papírem, potřeme vodou a posypeme hrubou solí. Pečeme v troubě předehřáté na 201°C dozlatova asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.