Tyčinky z ementálu a eidamu
40 min.
Ingredience
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 40gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusVejce slepičí
- 1šálekVoda pitná
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
264 mg
Postup přípravy
- 1Hladkou mouku smícháme s nastrouhaným ementálem a eidamem, máslem, mletou paprikou, vejcem, solí a trochou vody. Vše dobře propracujeme a těsto necháme asi 30 minut odpočinout v chladuničce. Na pracovní desce těsto rozválíme na plát silný asi 1/2cm. Nakrájíme z něj tyčinky dlouhé 15cm, na povrchu je potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme kmínem. Tyčinky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.