Tyčky s ořechovým sněhem
35 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- Na potření
- 2lžíceMarmeláda višňová
- Na sníh
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 160gramůCukr krupice
- 100gramůOřechy lískové
- 10gramůStrouhanka
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
1 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Na vál prosijeme mouku s kypřícím práškem, cukr, přidáme vanilkový cukr, změklé máslo, žloutky. Zpracujeme hladké těsto, vyválíme z něj placku velikosti plechu. Placku pomocí válečku přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme marmeládou a ořechovým sněhem. Pečeme v předehřáté troubě, až sníh zezlátne.
- 2Placku necháme trochu zchladnout a na plechu nařežeme na tenčí tyčky.
- 3Sníh připravíme ušleháním bílků s cukrem, přimícháme umleté oříšky, citronovou kůru a strouhanku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.