Tykev sterilovaná ve slaném nálevu

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
27 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykev očistíme, oloupeme, vnitřek vykrojíme, omyjeme a nastrouháme. Mírně osolíme, promícháme a necháme odstát. Poté vymačkáme a rozdělíme do sklenic.
  • 2
    Sůl rozmícháme ve vodě, převaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme tykev a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme a po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.