Tykev zapečená se sýrem

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1kilogramTykev
    • 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
    • 1lžičkaSůl
    • 3kusyVejce slepičí
    • 100gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 2decilitryMléko polotučné
    • 215mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
69 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané tykve nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvíli odležet.
  • 2
    Mouku rozšleháme s vejci, mlékem, lžící oleje a solí na hustší těstíčko. Namáčíme v něm osušené plátky tykve a v rozehřátém oleji je usmažíme po obou stranách dorůžova.
  • 3
    Smažené plátky urovnáme do pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme kyselou smetanou.
  • 4
    Pokrm zapékáme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.