Tykvové a celerové brambůrky
45 min.
Ingredience
- 1kusTykev
- 1kusCeler řapíkatý
- 45mililitrůOlej olivový
- 2špetkySůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C nebo na stupeň 4.
- 2Tykev si oloupeme a rozkrojíme na půlky. Vydlabeme vnitřek se semínky a nakrájíme na 6 mm široké kousky. Celer si také oloupeme a nasekáme na malé kousky.
- 3Pečící plech vymažeme olivovým olejem a posypeme solí. Kousky celeru a tykve pomažeme dostatečným množstvím olivového oleje. Ujistíme se, že jsou všechny kousky dobře pokryty olivovým olejem.
- 4Pečeme v troubě dohněda nebo dokud se nepropečou, asi 30-40 minut. Během pečení kousky obracíme, aby se dobře propekly ze všech stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.