Tykvové a celerové brambůrky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 180°C nebo na stupeň 4.
  • 2
    Tykev si oloupeme a rozkrojíme na půlky. Vydlabeme vnitřek se semínky a nakrájíme na 6 mm široké kousky. Celer si také oloupeme a nasekáme na malé kousky.
  • 3
    Pečící plech vymažeme olivovým olejem a posypeme solí. Kousky celeru a tykve pomažeme dostatečným množstvím olivového oleje. Ujistíme se, že jsou všechny kousky dobře pokryty olivovým olejem.
  • 4
    Pečeme v troubě dohněda nebo dokud se nepropečou, asi 30-40 minut. Během pečení kousky obracíme, aby se dobře propekly ze všech stran.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.