Tykvové suflé s pomerančovou kůrou
60 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 500gramůTykev
- 1špetkaSůl
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kusPomeranče
- 120gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Dužinu tykve nejprve nakrájíme na větší kousky na na mírném ohni asi 20minut podusíme. Poté rozmačkáme na hladké pyré.
- 2Troubu předehřejeme na 200C.
- 3K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Opatrně přisypeme 100g cukru, přidáme mletou skořici, tykvové pyré a nastrouhanou pomerančovou kůru. Zlehka promícháme.
- 4Formu na suflé vymažeme a vysypeme cukrem. Vlijeme směs a pečeme 30minut. Hotové suflé ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.