Tykvové suflé s pomerančovou kůrou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dužinu tykve nejprve nakrájíme na větší kousky na na mírném ohni asi 20minut podusíme. Poté rozmačkáme na hladké pyré.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 3
    K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Opatrně přisypeme 100g cukru, přidáme mletou skořici, tykvové pyré a nastrouhanou pomerančovou kůru. Zlehka promícháme.
  • 4
    Formu na suflé vymažeme a vysypeme cukrem. Vlijeme směs a pečeme 30minut. Hotové suflé ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.