Tykvový koláč
70 min.
Ingredience
- 2kusyTykev
- 15kusůCukr kostkový
- 200gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1kusCukr vanilka
- 2lžíceMouka kukuřičná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Tykev nejprve oloupeme, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kousky. Povaříme ve vodě asi 3minuty. Poté zcedíme a dužinu rozmačkáme na jemné pyré.
- 2Na pánvi rozehřejeme kostky cukru se dvěmi lžícemi vody a zahříváme dokud nevznikne světlý sirup. Nalijeme do kruhové formy a pokryjeme jim dno i okraje.
- 3Troubu předehřejeme na 200C.
- 4Vejce rozšleháme a vmícháme do tykvového pyré. Přidáme cukr, vanilkový cukr, kukuřičnou mouku a sůl. Směs vymícháme dohladka a vlijeme do připravené formy. Formu vložíme do mísy s vodou a takto dáme do trouby. Pečeme asi 45minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.