Tykvový koláč

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykev nejprve oloupeme, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kousky. Povaříme ve vodě asi 3minuty. Poté zcedíme a dužinu rozmačkáme na jemné pyré.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme kostky cukru se dvěmi lžícemi vody a zahříváme dokud nevznikne světlý sirup. Nalijeme do kruhové formy a pokryjeme jim dno i okraje.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 4
    Vejce rozšleháme a vmícháme do tykvového pyré. Přidáme cukr, vanilkový cukr, kukuřičnou mouku a sůl. Směs vymícháme dohladka a vlijeme do připravené formy. Formu vložíme do mísy s vodou a takto dáme do trouby. Pečeme asi 45minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.