Tykvový koláč s bílou čokoládou
110 min.
Ingredience
- 600gramůTykev
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůOlej slunečnicový
- 125gramůOlej olivový extra panenský
- 8mililitrůTresť vanilková
- 80gramůCukr moučkový
- 125mililitrůMléko - podmáslí
- 255gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 90gramůČokoláda bílá
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 5gramůSůl
- 5gramůKardamom
- 20gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Tykev rozkrojíme napůl, dužinu lehce potřeme olejem, tykev položíme na plech, vložíme do trouby a pečeme 45 - 50 minut. Necháme vychladnout, vydlabeme dužinu a rozmixujeme ji. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme panenský olej, cukr, podmáslí a vanilkovou esenci. Vymícháme do hladka. Přidáme tykvovou kaši, prášek do pečiva, mouku, sůl, kardamom, strouhanou čokoládu a vypracujeme hladké těsto. Naplníme formu vymazanou tukem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 minut.
- 2Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.