Tykvový koláč s bílou čokoládou

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykev rozkrojíme napůl, dužinu lehce potřeme olejem, tykev položíme na plech, vložíme do trouby a pečeme 45 - 50 minut. Necháme vychladnout, vydlabeme dužinu a rozmixujeme ji. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme panenský olej, cukr, podmáslí a vanilkovou esenci. Vymícháme do hladka. Přidáme tykvovou kaši, prášek do pečiva, mouku, sůl, kardamom, strouhanou čokoládu a vypracujeme hladké těsto. Naplníme formu vymazanou tukem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 minut.
  • 2
    Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.