Tyrolská játra
40 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusJátra telecí
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 2lžíceKapary sterilované
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Odblaněná játra nakrájíme na řízky, omyjeme, osolíme a poprášíme moukou. Po obou stranách je opečeme na sádle, vyjmeme a dáme do kastrolu nad páru.
- 2Ve zbylém sádle dozlatova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme lžičku mouky a ještě osmahneme. Přilijeme trochu vývaru, kyselou smetanu, přidáme nasekané kapary a povaříme asi 5 minut. Omáčku ochutíme citronovou šťávou a játra v ní krátce prohřejeme.
- 3Podáváme se suchou rýží nebo s noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.