Tyrolská játra

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněná játra nakrájíme na řízky, omyjeme, osolíme a poprášíme moukou. Po obou stranách je opečeme na sádle, vyjmeme a dáme do kastrolu nad páru.
  • 2
    Ve zbylém sádle dozlatova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme lžičku mouky a ještě osmahneme. Přilijeme trochu vývaru, kyselou smetanu, přidáme nasekané kapary a povaříme asi 5 minut. Omáčku ochutíme citronovou šťávou a játra v ní krátce prohřejeme.
  • 3
    Podáváme se suchou rýží nebo s noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.