Tyrolský třešňový závin s ořechy
75 min.
Ingredience
- 800gramůTřešně
- 60gramůOřechy vlašské
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1šálekCitronová kůra
- 80gramůStrouhanka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 400gramůListové těsto
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
863 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
50 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
12 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Těsto vyjmeme, při pokojové teplotě necháme rozmrazit (zhruba hodinu). Třešně omyjeme, vypeckujeme, necháme okapat, ořechy hrubě nasekáme. Moučkový cukr smícháme se skořicí a citronovou kůrou. Na másle opražíme do zlatova strouhanku, necháme vychladnout.
- 2Z těsta vyválíme dva stejně velké čtvercové pláty na pomoučených utěrkách, zhruba o hraně 40 cm. Posypeme strouhankou, třešněmi a skořicovým cukrem, na okrajích necháme 3 cm široké pruhy neposypané, které na všech stranách přeložíme přes náplň, pomocí utěrky svineme do závinu. Závitky položíme na plech, vyložený pečícím papírem hladkou stranou dolů. Oba záviny potřeme rozšlehaným žloutkem, vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme do zlatova ve střední části trouby přibližně 40 minut.
- 3Upečené záviny necháme zčásti vychladnout, před servírováním je posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na šikmé řezy 3 cm široké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.