Úhoř dušený na bylinkovém másle
60 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
- 1decilitrVývar rybí
- 80gramůMáslo bylinkové
- 0,5kusCitrony
- 400gramůÚhoř říční
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
33 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
588 mg
Cukr
23 mg
Postup přípravy
- 1Úhoře stáhneme, omyjeme a osušíme utěrkou. Nakrájíme na porce tak, aby byly vždy dva kousky na jednu porci.
- 2Porce nařízneme několika mělkými řezy, osolíme a opečeme zprudka na oleji. Zbylý olej slijeme.
- 3Opečeného úhoře zalijeme rybím vývarem, přidáme bylinkové máslo a dusíme pod pokličkou do změknutí.
- 4Při podávání ozdobíme jednotlivé porce plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.