Úhoř na římský způsob

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramÚhoř říční
    • 2lžičkySůl
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 100gramůHrášek
    • 100gramůOlej rostlinný
    • 1kusSalát hlávkový
    • 200mililitrůVíno bílé
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká
    • 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
58 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Úhoře stáhneme, vykucháme, omyjeme, nakrájíme na porce, které osušíme a osolíme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme 100 g oleje, na kterém jednotlivé porce slabě opečeme. Pak je necháme na cedníku chvíli okapat.
  • 3
    V rendlíku rozpustíme 50 g másla, na které vložíme hlávkový salát, vypraný, osušený a nakrájený na nudličky, přidáme hrášek, opečené porce úhoře, osolíme a zalijeme vínem. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 20 minut.
  • 4
    Porce úhoře vyjmeme, opatrně je přemístíme na předehřáté talíře a uchováme v teple.
  • 5
    Zbylé máslo smícháme s hladkou moukou na kašičku, kterou zahustíme omáčku v rendlíku. Krátce povaříme, vmícháme smetanu a znovu povaříme.
  • 6
    Vzniklou omáčkou přelijeme porce úhoře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.