Úhoř na římský způsob
60 min.
Ingredience
- 1kilogramÚhoř říční
- 2lžičkySůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHrášek
- 100gramůOlej rostlinný
- 1kusSalát hlávkový
- 200mililitrůVíno bílé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
58 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Úhoře stáhneme, vykucháme, omyjeme, nakrájíme na porce, které osušíme a osolíme.
- 2V pánvi rozehřejeme 100 g oleje, na kterém jednotlivé porce slabě opečeme. Pak je necháme na cedníku chvíli okapat.
- 3V rendlíku rozpustíme 50 g másla, na které vložíme hlávkový salát, vypraný, osušený a nakrájený na nudličky, přidáme hrášek, opečené porce úhoře, osolíme a zalijeme vínem. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 20 minut.
- 4Porce úhoře vyjmeme, opatrně je přemístíme na předehřáté talíře a uchováme v teple.
- 5Zbylé máslo smícháme s hladkou moukou na kašičku, kterou zahustíme omáčku v rendlíku. Krátce povaříme, vmícháme smetanu a znovu povaříme.
- 6Vzniklou omáčkou přelijeme porce úhoře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.