Ukrajinská višňová bábovka

80 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Višně vypeckujeme, nadrobno rozkrájíme a promícháme se skořicí. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků.
  • 2
    Cukr utřeme se žloutky, přidáme zakysanou smetanu, postupně vmícháme mouku, poté přidáme nakrájené višně se skořicí. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zlehka ho do těsta zapracujeme.
  • 3
    Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme do ní těsto. Bábovku následně vložíme do předehřáté trouby, na mírném ohni pečeme asi hodinu. Hotovou horkou bábovku posypeme moučkovým cukrem.
  • 4
    Višňovou bábovku servírujeme teplou ke kávě nebo čaji.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.