Ukrajinská višňová bábovka
80 min.
Ingredience
- 500gramůVišně
- 1lžičkaSkořice mletá
- 5kusůVejce slepičí
- 6lžicCukr krupice
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 120gramůMouka polohrubá
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Višně vypeckujeme, nadrobno rozkrájíme a promícháme se skořicí. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků.
- 2Cukr utřeme se žloutky, přidáme zakysanou smetanu, postupně vmícháme mouku, poté přidáme nakrájené višně se skořicí. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zlehka ho do těsta zapracujeme.
- 3Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme do ní těsto. Bábovku následně vložíme do předehřáté trouby, na mírném ohni pečeme asi hodinu. Hotovou horkou bábovku posypeme moučkovým cukrem.
- 4Višňovou bábovku servírujeme teplou ke kávě nebo čaji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.