Ukrajinské halušky
35 min.
Ingredience
- 0,15litrSmetana 16% (pochoutková)
- 2lžíceOlej stolní
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Do mouky uděláme důlek a nalijeme do něj smetanu, olej, přidáme vejce a sůl. Vše promícháme a uhněteme hladké, ne příliš tuhé těsto.
- 2Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silnou placku, nakrájíme kousky libovolných tvarů a vaříme je asi 10 minut v osolené vodě. Halušky vybereme cedníkem a po okapání je lehce osmahneme na másle.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.