Ukrajinské hruškové vareňje

45 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
125 kcal
Sacharidy
32 g
Vláknina
727 mg
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvrdé nepřezrálé hrušky oloupeme, pokrájíme na šestiny, vykrojíme u nich jádřince a vložíme do hrnce. Hrušky zalijeme vodou tak, aby byly jen ponořeny, uvaříme je do měkka.
  • 2
    Do hrnce přidáme cukr, zalijeme půl litrem odvaru z hrušek, promícháme a přivedeme k varu. Když se cukr rozpustí, přidáme do sirupu 4 hřebíčky s povařenými hruškami, na mírném ohni vaříme, až ovoce zprůzrační a kapka sirupu se již neroztéká.
  • 3
    Vareňje pak odstavíme, po vychladnutí vyndáme hřebíčky. Směs naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme na suché chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.