Ukrajinské hruškové vareňje
45 min.
Ingredience
- 1kilogramHrušky
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaHřebíček
- 1500gramůCukr moučkový
Počet porcí:
50Postup přípravy
- 1Tvrdé nepřezrálé hrušky oloupeme, pokrájíme na šestiny, vykrojíme u nich jádřince a vložíme do hrnce. Hrušky zalijeme vodou tak, aby byly jen ponořeny, uvaříme je do měkka.
- 2Do hrnce přidáme cukr, zalijeme půl litrem odvaru z hrušek, promícháme a přivedeme k varu. Když se cukr rozpustí, přidáme do sirupu 4 hřebíčky s povařenými hruškami, na mírném ohni vaříme, až ovoce zprůzrační a kapka sirupu se již neroztéká.
- 3Vareňje pak odstavíme, po vychladnutí vyndáme hřebíčky. Směs naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme na suché chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.