Ukrajinské jablkové syrníky
45 min.
Ingredience
- 500gramůTvaroh jemný
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 300gramůJablka
- 400gramůMouka polohrubá
- 200gramůCukr krupice
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSkořice mletá
- 3kusyVejce slepičí
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
831 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
40 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Do hlubší mísy prolisujeme tvaroh, dobře promícháme se 3 lžícemi zakysané smetany, vejci, strouhanými jablky, polohrubou moukou a 2 lžícemi cukru. Těsto ušleháme, je-li třeba, naředíme ho mlékem.
- 2Na olejem vymaštěném lívanečníku upečeme malé syrníky po obou stranách do růžova.
- 3Jablečné syrníky podáváme teplé, posypané cukrem se skořicí a polité zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.