Ukrajinské křehké šátečky
45 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůMléko acidofilní
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceCukr krupice
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 5lžicJahodová zavařenina
- 3lžíceCukr moučkový
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
55 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme do misky, přidáme kyselé mléko, rozpuštěné máslo, vejce, cukr a půl sáčku prášku do pečiva, špetku soli a zaděláme. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na tenký plát, který rádýlkem rozkrájíme na kosočtverce.
- 2Protilehlé konce kosočtverců spojíme a zmáčkneme, vytvořené šátečky rozložíme na plech s pečícím papírem. Plech vložíme do předehřáté trouby a zvolna na mírném ohni pečeme 20-25 minut.
- 3Podáváme horké, posypané cukrem a polité jahodovou zavařeninou, jako přílohu k čaji nebo kávě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.