Ukrajinský bramborový závin

60 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
986 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
69 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme zelnou náplň. Kysané zelí scedíme, překrájíme, osolíme, přidáme kmín, 1 lžíci cukru a v kastrole na sádle přikryté 5 minut podusíme. Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli, slaninu rozškvaříme, cibuli na ní osmažíme a vše přidáme k podušenému zelí.
  • 2
    Vařené brambory nastrouháme a v míse k nim přidáme vejce, mouku a sůl s muškátovým květem. Těsto dobře promícháme, přeneseme na pomoučený vál, ještě dobře prohněteme a vyválíme z něho placku, na kterou rozložíme zelnou náplň. Svineme šišku, kterou opatrně přendáme na pekáč vymazaný sádlem, šišku jím také potřeme a pekáč vložíme do horké trouby.
  • 3
    Pečeme 30-35 minut, hotový závin rozkrájíme na kousky a podáváme. Porce můžeme podle chuti přelít zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.