Ukrajinský bramborový závin
60 min.
Ingredience
- 600gramůZelí kysané
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžíceCukr krupice
- 100gramůSádlo škvařené
- 500gramůCibule
- 700gramůBrambory vařené
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 20gramůMouka polohrubá
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 200gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
986 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
69 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme zelnou náplň. Kysané zelí scedíme, překrájíme, osolíme, přidáme kmín, 1 lžíci cukru a v kastrole na sádle přikryté 5 minut podusíme. Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli, slaninu rozškvaříme, cibuli na ní osmažíme a vše přidáme k podušenému zelí.
- 2Vařené brambory nastrouháme a v míse k nim přidáme vejce, mouku a sůl s muškátovým květem. Těsto dobře promícháme, přeneseme na pomoučený vál, ještě dobře prohněteme a vyválíme z něho placku, na kterou rozložíme zelnou náplň. Svineme šišku, kterou opatrně přendáme na pekáč vymazaný sádlem, šišku jím také potřeme a pekáč vložíme do horké trouby.
- 3Pečeme 30-35 minut, hotový závin rozkrájíme na kousky a podáváme. Porce můžeme podle chuti přelít zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.