Ukrajinský reveňový kysel se šlehačkou
35 min.
Ingredience
- 200gramůReveň (Rebarbora)
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 100mililitrůŠlehačka
- 150gramůCukr krupice
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Připravenou a očištěnou reveň oloupeme a nakrájíme na malé kousky, vložíme do 500 ml vařící vody a uvaříme. Když reveň změkne, přidáme 120 g cukru a skořici, znovu uvedeme do varu a rychle vmícháme Maizenu rozmíchanou ve 100 ml studené vody a necháme vzkypět.
- 2Hotový kysel rozlijeme do mističek, posypeme cukrem a necháme vychladit.
- 3Před podáváním ozdobíme ušlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.