Ukrajinský reveňový kysel se šlehačkou

35 min.
Ukrajina

Ingredience

    • 200gramůReveň (Rebarbora)
    • 600mililitrůVoda pitná
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
    • 100mililitrůŠlehačka
    • 150gramůCukr krupice
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravenou a očištěnou reveň oloupeme a nakrájíme na malé kousky, vložíme do 500 ml vařící vody a uvaříme. Když reveň změkne, přidáme 120 g cukru a skořici, znovu uvedeme do varu a rychle vmícháme Maizenu rozmíchanou ve 100 ml studené vody a necháme vzkypět.
  • 2
    Hotový kysel rozlijeme do mističek, posypeme cukrem a necháme vychladit.
  • 3
    Před podáváním ozdobíme ušlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.